Bitcoin 90-Day Active Supply stijgt tot Pre-2017 Bull Run Level: Rapport

Een metriek aan de ketting die sinds 2017 afneemt, duidt nu op een bullish trend, zeggen analisten van Stack Funds.

Een nieuw rapport dat de on-chain activiteit analyseert, zegt dat Bitcoin (BTC) nu een bullish fase tegemoet gaat op basis van aanbodbewegingen.

Gepubliceerd door vermogensbeheerder Stack Funds op 2 juli, suggereren de bevindingen dat het 90-dagen actieve aanbod het bullish potentieel voor BTC/USD dicteert.

BTC-prijs stijgt „eerder vroeg dan laat“.

Bij het publiceren van een begeleidende grafiek voor de metrische gegevens betoogde Stack dat deze belangrijke implicaties heeft voor het historische prijsgedrag.

De gegevens geven een indicatie van twee plooien. Ten eerste is de 90 procent van het actieve Bitcoin-aanbod in de afgelopen 3 jaar afgenomen, van 36% naar 17%, wat suggereert dat de tijdshorizon van beleggers is verlengd omdat Bitcoin over langere perioden in hun portemonnee wordt gehouden„, aldus het rapport.

„Ten tweede, voor de stierenloop van 2017 en 2019, waar Bitcoin $20.000 en $14.000 piek bereikte ten opzichte van de dollar, was er bewijs van steile schommelingen in het actieve aanbod van 90d % (afgebeeld in de groene zones).

De trend is ontstaan sinds de prijscrash van Bitcoin in maart, een gebeurtenis die een keerpunt bleek te zijn voor de handelaars.

Stack concludeerde:

„Zoals de statistieken hebben aangetoond, kan een potentiële aanloop in de Bitcoin-prijzen worden verwacht, die zich nog niet heeft voorgedaan, wat ons doet geloven dat de voorgaande stijging van de Bitcoin-prijzen eerder vroeger dan later zou kunnen plaatsvinden“.

De BTC-prijs zou „dichter bij 12.000 dollar“ moeten liggen.

De stapel komt heet op de hielen van een hoogst bullish verslag van Bloomberg, dat vorige maand eyed prijs-prestaties die $12.000 overschrijden.

Het huidige variërende prijsgedrag rond $9.000 is ,,compressie“ voor Bloomberg, en een reactie zou in de vorm van aanwinsten op korte termijn moeten komen.

De volatiliteit zou moeten blijven dalen als Bitcoin zijn overgang naar het crypto-equivalent van goud van een zeer speculatief activum uitbreidt, maar we verwachten dat de recente compressie wordt opgelost via hogere prijzen„, vatten analisten samen.

Hoewel veel indicatoren bemoedigend zijn, is het de vraag die duidelijk bullish is. Dit, zo vervolgt het rapport, is ook de „belangrijkste“ categorie om te winnen voor Bitcoin.

Als zodanig sluit Bloomberg zich aan bij verschillende anderen, waaronder Cointelegraph Markten-analist Michaël van de Poppe, voor het voorspellen van een potentieel prijsdoel van 12.000 dollar.

Toenemende gebruikte adressen, instroom van beleggingsproducten op de beurs en openstaande rente op futures zorgen voor een steviger fundament voor de benchmarkkrypto„, aldus Bloomberg.

„Het aantal gebruikte actieve Bitcoin Code adressen, een belangrijk signaal van de prijsdaling in 2018 en het herstel in 2019, suggereert een waarde die dichter bij $12.000 ligt, gebaseerd op historische patronen“.

Bollinger bands voorzien volatiliteit

Voorbij dat niveau vervaagt het stierlijk potentieel geenszins. In een technische prognose beschrijft Bloomberg Bitcoin als een „gekooide stier“ die nog hogere niveaus kan bereiken.

Ongeveer $8.000-$10.000 is het primaire consolidatiebereik,“ legt het uit.

We zien Bitcoin, met ongeveer $9.200 op 25 juni, als een grotere kans om naar de high van 2019 te gaan, die net onder $13.000 ligt, dan om onder de $8.000 te blijven.

Een klassieke indicator, Bollinger Bands, wijst op een doorbraak „binnenkort.“ Historisch nauwkeurig bij het in kaart brengen van de volatiliteit in beide richtingen, hebben de banden een karakteristieke vernauwing laten zien in de afgelopen weken – een belangrijke voorloper van grotere prijsbewegingen.

Vorige maand woog hun maker, John Bollinger, zelf in op BTC/USD, waarbij hij waarschuwde tegen optimisme over een spurt van meer dan 10.000 dollar.